Vidám pár illusztráció
BEMUTATKOZÁS

A családi hátterem igen harmónikus volt, négyünkből állt a család, édesanyám /óvónő/, édesapám /főkönyvelőként dolgozott/, bátyám, aki négy és fél évvel idősebb. Ő Szegeden szerezett tanári diplomát /biologia-földrajz szakon/. Édesapám a reál szaka mellett nagy érdeklődést mutatott az irodalom, képzőmüvészet és a zene iránt. Pici korombéli majd későbbi emlékeim: sok könyv, opera előadások látogatása, müvészeti könyvekben történő elmélyülés. Ezek az emlékek ma is élesen élnek bennem. Szerettem a humám tudományt. Édesapám örült volna, ha erre a pályára lépek. Az édesanyám pályája megfogott, igy Szarvasra jelentkeztem a Felsőfokú Óvónőképző Főiskolára. Az életben semmi nem történik véletlenül. Csodálatos volt a fősuli és ott a csodálatos pszichológia tanárom /Bencsik Endre/ révén beleszerettem a pszichológiába. Nem volt kérdéses, hogy ezen a pályán akarok majd önmegvalósitani.


Jelentkeztem az ELTE-re, ahová fel is vettek. Itt szereztem meg a diplomát... Az egyetemi évek alatt ismerkedtem a szexológia tudományával speciális kollégium formájában. Igen elvarázsolt a tanárnő személyisége /Dr Lux Elvira/ és maga a téma is. Megkérdeztem tőle kb. a második órán, nincs-e szüksége egy segédmunkásra. Megkérdezte, hogy mikor érek rá, közöltem, akár holnap. Besegitettem a munkába, felvettem explorációt, anamnézist a betegekkel, fontos tesztek alapján értékeltem a paciensek személyiségét. Ekkoriban folyt itt a klinikán /I.sz Női Klinika/ egy komoly kutatás a hirzutizmus /szőrösödő nők/ okának kideritésére és a terápia módszerének kidolgozására. Ebben a kutatási programban részt vehettem és majd az egyetem befejezése után ebből az igen nagyszámú anyagból doktoráltam. Igen sokat tanultam ott, minden pénteken dolgozhattam kedves tanárnőm szobájában a betegekkel, kezdetben az ő felügyeletével, majd a későbbiek során önállóan.


Szakképesítéseim:

 • klinikai szakpszichológus, mesterem Dr Szakács Ferenc,
 • egyéni terápia Professzor Dr Tringer László,
 • csoportterápia Tündér hegy,
 • autogén tréning Prof Dr. Bagdy Emőke,
 • hipnózis: Dr Mórotz Kenéz,
 • szexuálterápia Dr Szilágyi Vilmos és Buda Béla,
 • kommunikációs tréning Dr Torma Kálmán.
 • Az imaginációs terápiát a megalkotójától Leuner professzortól tanultam. Szuper tanáraim voltak.
 • A diploma megszerzése után évekig Prof Dr Kun Miklóshoz jártam szuperviziora.

Dr. Rusz Edit protré kép

Több évtizeden át a Központi Honvéd Kórházban dolgoztam, mint pszichológus, mert akkoriban szexuálpszichológusi státusz nem volt. 1987-ben alakult meg a Dr Ceizel Endre által megalapitott Optimális Családtervezési Intézet, ahol a fő állásom mellett 22 évig dolgoztam minden szerdán és pénteken. Itt már hivatalosan szexuálpszichológusként. A két főállásomhoz még kapcsolódik 7 éves sportpszichológiai multam a sulyemelő válogatottnál, foglalkoztam még ritmikus lányokkal, párbajtörös fiukkal és profi boxolókkal. .. Tetszett, szép eredményeket tudtunk elérni.


Igen hamar, a kereskedelmi TV csatornák beindulásával felkepott a média, napi gyakorisággal voltam az RTL Klub, TV 2, Vitál, Bp TV, M1, Duna, Budapest Tv különböző műsoraiban. Jelenleg is meghiv a Duna Tv Család-barát műsora, a Ridikül és a Bónum Tv /itt mint pszichologus jelenekt meg.. A Danubius Rádióban több évtizedig rendszeres szakértő voltam kezdetben Vincze Kingával, majd az Édes hármassal, végül Murányi Mariannal. Több rádió is meghivott szakértőnek- Papp Professzor urral rendszeresen ott voltunk a Petőfi Rádióban. az Érintés, tabuk nélkül a szexről műsorban szakértőként. /Lengyel Nagy Anna/


Videó gyűjtemény itt >>


5 évig szakértettem a Blikk c napilapban, bármilyen szexuális jellegű kérdéssel telefonon megkereshettek. Ezekből a kérdésekből sok cikk jelent meg.

A velem, rólam szóló cikkek, portréfilmek megnézhetők a honlapon.


Cikkek olvasása itt >>Négy könyvem jelent meg:

 • A testiségról őszintén,
 • Ariadné fonala /kamaszoknak/ és az
 • Aranyporban fürdő királylány /mesekönyv/
 • Phaedra

Könyvek vásárlása itt >>


Férjemmel, Rádóczy Gyarmathy Gábor festőmüvésszel az idén ünnepeljük 52. házassági évfordulónkat. Egy fiunk van, Gyarmathy Ákos, aki filozófia szakon végzett a Pécsi Tud. Egyetemen. Jelenleg a BME-n tanit és csinálja a PhD-t. Két gyönyörű unokám van Attila /15/ és Zsófia /13/.


Megalapitottam a Szexológiai Tudományos társaságot, amelynek az elnöke vagyok. És aktivan végzem a szexterápiát.


Terápiára jelentkezés itt >>


Emellett 2021-ben elismert jazz énekesnő barátommal, Felysa-val elindítottuk a közös podcast-unkat, melynek a címe "Szex és minden más". A hetente közzétett beszélgetések életünk fontos témáit járják körbe egy tapasztalt szakember szemével. Fontos számunkra, hogy tartalmilag is megbízható, igényes anyag szülessen. A PODCAST Youtube csatornája elérhető ezen a linken.


Hobbim: a hivatásom, olvasás, komolyzene, utazás, autóvezetés, főzés, somogyi házam szépitése, szőlő és bor termesztés /segitséggel/, barátok
És mindenek előtt a családom.


Vallom: "Az élet szép, tenéked magyarázzam?" /Heltai: A néma levente/

LEGUTÓBBI HÍREK ÉS AKTUALITÁSOK

Rendezvényajánló: Felysa Love Affair - Lakáskoncert és pezsgős chill-out a Gellérthegyen

2024.04.10.
Felysa Love Affair plakát

Sok szeretettel meghívunk minden érdeklődőt egy merőben új eseményre, ahol Felysa élő zenei koncertje mellett csodás ételek, finom italok társaságában egy kultúragazdag péntek esti élménnyel gazdagodhattok, csodás Gellért-hegyi kilátással. A koncert után Felysa és én beszélgetünk önmagunk és a szerelmi élet megújulásának lehetőségeiről. További részletek és információk az eseményről: a facebookon.

Jegyvásárlás: felysa.management@gmail.com
Információk az eseményről: facebookon

Beszélgetésre hívott vendég: Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus

Jegyár: 14.500.Ft/fő
Fogyasztás a jegyárban: Demetervin Furmint Brut pezsgő, ásványvíz, tapas tál, mártogatós snack, édes falatkák, kávé


2024.04.26.
Érkezés: 18:30-19:00 között.

Helyszín: Gellért-hegyi panorámateraszos lakás
A pontos cím a jegyvásárlás után e-mailben lesz elérhető.

Minden kedves érdeklődőt várunk sok szeretettel!

A pedofília, mint személyiségzavar - PODCAST S3/10. rész

2023.05.26.

Jelen adásban egy komoly témát beszélünk át Felysa-val. Mi ennek a személyiségzavarnak a forrása, mit lehet kezdeni vele?

A szülő odafigyelése, a gyerekre vigyázás felelőssége nagyon fontos - milyen jelekből vehető észre a veszély?

Több nézőpont mentén járjuk körbe és bontjuk ki a témát az évadunk záró adásában.

Az évadunk utolsó adása ezen a linken, valamint beágyazott videóként is megtekinthető a videó gyűjteményben.

Szexualitás az időskorban - PODCAST S3/9. rész

2023.05.12.

Hogyan álljunk az idős és a változó korhoz a pozitív szexuális élet megéléséhez?

Mindkét nemet végigvesszük: Milyen hatással vannak a változások a férfiaknál? Átbeszéljük a lehetőségeket, valamint többek között azt, hogyan hat a teljesítménykényszer.

Mi a helyzet a nők esetében? Átbeszéltük milyen változások állnak be, és milyen hatások terelhetik téves útra a nőket. A nők esetében sem hagyjuk működő lehetőségek nélkül hallgatóinkat.

"Minden életkornak megvan a szépsége, csak találjuk meg!"
Hallgassátok sok szeretettel.

Az időskori szexualitásról a videó itt, valamint beágyazott videóként is megtekinthető a videó gyűjteményben.

További bejegyzések itt >>