Vidám pár illusztráció
Hogyan lehet a férfi boldog egy párkapcsolatban?

Igaza van-e a nagy írónak, amikor azt jelenti ki - persze a humorban nem ismerve a tréfát -, hogy a két nem sosem értheti meg egymást, hiszen mindketten mást akarnak. A nő a férfit, a férfi pedig a nőt. Létezhet mégis összhang egy párkapcsolatban?

 • Összhang létezhet persze, mert más a nő és más a férfi. Nekem egy mindenki által ismert mondásom, hogy a férfi egy egyszerű lélek, a nő meg nem normális, és ezért működik jól egy kapcsolat. A férfi az egyértelmű fekete-fehér gondolkodásmódjával szemben a nő a sokszínűségét adja, és ezzel tudja fenntartani az érdeklődést, a vágyat és a hódítani akarást a férfiban.

Ezek fenntartása szükséges feltétele annak, hogy egy párkapcsolat hosszabb ideig kitartson, békés, boldog lehessen?

 • Nekem az az elvem, hogy a harmonikus, hosszú, boldog párkapcsolat csak akkor létezhet, ha a szexuális élet e párkapcsolaton belül rendben van, mert ez egy nagyon erőteljes kötelék. Természetesen az érzelmi, az emberi, a lelki tulajdonságok által működtetett kapcsolat is nagyon fontos. Ez a négy tényező adja meg azt a lehetőséget, hogy egy párkapcsolatban hosszú, boldog életre lehet berendezkedni.

A férfiaknak mi okoz inkább boldogságot: a családi sikerek vagy a karrier?

 • Azt vallom, és azt tapasztalom, hogy egy férfinál az egzisztenciális sikerek jobban működtetik a szexuális aktivitást, mint fordítva, de egymást kiegészítik. A nőknél ez fordítva van, tehát a nagyon emancipált nőknél nem biztos, hogy az otthoni tűznek az őrzőjeként is akarnak funkcionálni. A férfinál a két dolog inspirálja egymást.

Vagyis a férfi karrierbeli sikere, és hogy rendezett-e a szexuális élete, szorosan összefügg?

 • Igen, ezek hatnak egymásra pozitívan!

Tehát nem lehet sikeres a karrierjében a férfi úgy, hogy szexuálisan frusztrált, illetve ha sikertelen a karrierjében valaki, akkor biztos, hogy a szexuális életben is?

 • Egészen biztosan ezt nem mondhatjuk, mert a szexuális problémák hátterében azért lelki funkciók is lehetnek. Arról szól a dolog, hogy ha bejön egy krach a szexualitásban, akkor az rátevődhet –feltételes módban mondom – az egzisztenciális sikerekre is. Hiszen mikor a férfiszerep meginog, abban a pillanatban a sikereket sem tudja olyan szinten megélni, mint ahogy szeretné, ami nagyon keményen negatív irányba vivő önértékelési vagy férfiszerep megélési problémához vezethet.

Ha a férfinak így meginog az önbizalma, tud-e segíteni ebben a párja, vagy saját magát a hajánál fogva kell kirángatni ebből az állapotból?

 • Nem vagyok híve annak, hogy egy párkapcsolatban a nő a férfinak, és a férfi a nőnek a pszichológusa legyen. Keressenek meg egy olyan szakembert, aki kompetens és illetékes, tegyék a problémát az ő vállára, ne otthon próbálják terápiázni egymást. Ezt én tiltom is a pácienseimnek. Tehát egy harmadik, semleges fél, egy szakember legyen a segítő, aki rendbe teszi a dolgokat!

Ha a férfi „vadászni” kezd, az a „genetikai felépítéséből” adódik, el kell őket így fogadni vagy ez valaminek az indikátora?

 • Ha egy normális, jó férfi túlesik az ifjúkori trófeagyűjtési időszakon, akkor abszolút monogám! Nem igaz, hogy a férfiaknak állandóan hajkurászni kell a nőket szexuális vágyuk kielégítése céljából, hiszen, mint mondtam, a férfi egyszerű lélek. Tehát ha megtalálja álmai asszonyát - ez egy kicsit költői kifejezés -, de egy olyan nőt, aki társa, szexuális partnere és mindenféle szempontból egy tökéletes harmóniát alkotó partnere, akkor se kedve, se affinitása nem lesz, hazudni sem akar, tehát nem akar félrelépni.

A boldog férfi tehát monogám!

 • És a jó férfi monogám, azt ne felejtsük el!

Mit ért Ön az alatt, hogy jó férfi?

 • Jó szexuális partner, kellemes társ és minden olyan pozitív dolog, amiről az előbbiekben már beszéltem. Akkor a nőnek szinte nem lehet maga mellől kirúgni a férfit!

Végezetül van-e biztos recept arra, hogyan őrizhetik meg a nők maguknak hosszú távon a szeretett férfit, vannak-e női praktikák, amit be lehet vetni?

 • Természetesen vannak! Arra tanítom a nőket, hogy nővé tudjanak válni. A nő nem attól az, hogy odateszi magát a reggeliző asztalra, mint Ciccolina, hanem, attól, hogy kiszámíthatatlan, titokzatos, a női szerepek széles skáláját a naivitástól Maria Curie intelligenciájáig el tudja játszani annak érdekében, hogy a férje, a szerelme állandóan őt kívánja. Tehát abszolút nővé kell válni, és úgy kell csinálni, hogy ez működőképes legyen.

Ha jól értem, akkor a nőnek úgy kell játszania, hogy a partnere mindennap őt akarja levadászni?

 • A nőnek úgy kell előhoznia magából a nőstényt - ezt pozitív értelemben mondom -, hogy a férfi vágyainak a tárgya mindig „csak” ő legyen. Ennyi csupán!